Nyhedsbrev 1. Den 1. maj 2007

1.5. 07 TDC sender i disse dage direct mail reklamer for Webspeed til deres kabel-TV kunder. Det er business as usual, når der er fiberfremstød som f.eks. i den for nylig omdelte "Avis" Ballerup Fibernet (Se særskilt knap). Der er tale om beskedne prisfald og lave hastigheder, der ikke kan bruges til f.eks. Joost (Se nedenfor).
1.5.07 Joost-premiere idag? Berlingske Tiden skriver i to artikler Det blev en bombe under hele det telefoniske fastnet, da Skype for et par år siden fik sit gennembrud og gjorde det gratis at ringe via nettet. Nu er der premiere på den nye internet-TV-tjeneste Joost med Skype-skaberne som bagmænd.bl.a.
24. 4.07 TDC's monopol på tele-infrastrukturen er en bremseklods for konkurrence, innovation og sågar danskernes it-kompetencer. Det mener en gruppe af offentlige og private virksomheder, der i disse dage er på politisk lobbyarbejde for at sætte en stopper for TDC-monopolet. Se meget mere i Computerworld her http://www.computerworld.dk/art/39004?a=newsletter&i=1014 
19.4.07 Overgang til NGN forventes at indebære markante besparelser for netejeren. Der var endvidere almindelig enighed om, at minuttaksering som afregningsprincip for tjenester er på vej ud og vil blive erstattet af flat rate-baseret betaling. Et par af konklusionerne i IT og Telestyrelsen opsamling på NGN konferencen, der kan ses her http://www.itst.dk/wimpdoc.asp?page=nyhed&objno=218264200
Det såkaldte Ballerupnet/BallerupBynet er NGN-baseret.
19.4.07 Titusindvis af danske elkunder ser knap nok skyggen af de lovede internethastigheder, når de køber bredbåndspakker, som er baseret på teleselskabernes gammeldags kobbernet.
Se mere i Comon her  http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=30785